معرفی هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش ناحیه 3 اهواز

فحک ناحیه 3 اهواز

معماری داخلی کاردانش جزو آن دسته از رشته هایی است که بسیار جذاب بوده زمینه ی فعالیت بسیار گسترده ای دارد. شرکت دکوراسیون داخلی در واقع علمی است که به کمک آن می توان تغییرات چشمگیری را در یک فضای داخلی ایجاد نمود. رشته ی معماری داخلی جزو یکی از رشته های پرطرفدار هنرستان و زیر مجموعه گروه هنر است که در دو شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش است.

امروزه تامین آسایش و شرایط زندگی در درون یک بنا همپای تجسم بیرونی آن بنا مهم و حساس است. به طوری که خصوصیات درونی یک بنا باعث جذب انسان و احساس تعلق او به یک فضا می شود. طراح معمار داخلی وظیفه طراحی مسکونی - آپارتمان ها و ساختمان های اداری- تجاری و آموزشی و طراحی مبلمان و دکوراسیون داخلی را بر عهده دارد که نقشه های معماری پس از انجام مطالعات لازم اولیه براساس نتایج تصویب شده تهیه می شود.


این رشته برای اولین بار در سال تحصیلی 96-95 وارد سیستم آموزشی کشور شد.  

شرایط  ورود به رشته نقشه‌کشی ساختمان:

  • دانش آموز پابه نهم مقطع متوسطه اول را با موفقیت گذرانده باشد.
  • حد نصاب شاخه تحصیلی در هدایت تحصیلی را کسب نماید.

 نحوه اخذ دیپلم و دروس رشته معماری داخلی شاخه کاردانش:
 در نظام جدید آموزشی، رشته معماری داخلی در سه پایه تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم به هنرجویان ارائه می‌گردد.
در پایه دهم این رشته استاندارد نقشه کشی عمومی ساختمان درجه 2 به مدت 400 ساعت  تدریس می گردد.استاندارد نقشه کشی عمومی ساختمان درجه 2 که شامل کتب "رسم فنی ساختمان"، "مبانی نقشه کشی معماری" و "اتوکد و نقشه های ساختمانی" و "مبانی نقشه کشی سازه" می باشد.
در پایه یازدهم این رشته استاندارد نقشه کشی معماری درجه 1 به مدت 400 ساعت تدریس می گردد.
در پایه دوازدهم این رشته استاندارد طراح معماری داخلی یک به مدت 728 ساعت  ارائه می گردد و استاندارد طراح معماری داخلی شامل تدریس "جزوه طراح معماری داخلی" می شود.
هنرجویان طی سه سال تحصیلی و پس از گذراندن در مجموع  42 واحد عمومی و 48 واحد مهارتی، موفق به اخذ مدرک دیپلم می گردند.

دروس شایستگی فنی:
پایه دهم:
نقشه کشی معماری
استاندارد مهارت اختیاری
پایه یازدهم:
نقشه کشی معماری
پایه دوازدهم:
طراح معماری داخلی
اهداف آموزشی رشته معماری داخلی:
هدف ین رشته تربیت طراح معمار بویژه برای بخش های داخلی ساختمان (فضاهای داخلی، مبلمان، دکوراسیون و....) می باشد.

ادامه تحصیل در رشته معماری داخلی:
درحال حاضر دانش آموزان این رشته پس از اخذ دیپلم در صورت تمایل به ادامه تحصیل بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی می توانند از طریق :

  • دانشگاه جامع علمی کاربردی  
  • آموزشکده دولتی
  • دانشگاه آزاد

تا سطح کاردانی ( فوق دیپلم ) در رشته معماری، سپس تا سطح کارشناسی (لیسانس) که برای این رشته به تصویب رسیده است به صورت ناپیوسته ادامه تحصیل دهند، همچنین این دانش آموزان می توانند در صورت تمایل به تغییر رشته در آزمون تغییر رشته پیش دانشگاهی شرکت نموده و پس از قبولی و گذراندن این دوره از طریق آزمون سراسری در دانشگاه دولتی یا آزاد ادامه تحصیل دهند .

نحوه ورود به بازار کار و آینده شغلی رشته معماری داخلی:
هنرجویان پس از کسب دیپلم هنرستان در رشته معماری داخلی می توانند خود را برای آمادگی در کنکور آماده کنند تا این رشته را در مقطع بالاتری ادامه دهند. تحصیل در هنرستان مزیت بسیار بزرگی را برای افراد به دنبال دارد آن هم این است که دانشجویانی که از زیرشاخه فنی و حرفه‌ ای و همچنین کار و دانش وارد دانشگاه می‌ شوند اغلب در مقطع هنرستان با دروس اولیه معماری داخلی آشناییت نسبی پیدا کرده اند و ورود به دانشگاه و رشته معماری داخلی برای آنها تازگی آنچنانی نخواهد داشت ولی برای دانشجویانی که از رشته ریاضی و فیزیک وارد رشته معماری داخلی شوند، مباحث دارای تازگی و جنبه‌های تازه‌ ای خواهد بود و این یعنی آنکه افراد هنرستانی در مقایسه با افراد سایر رشته ها چند قدم جلوترند.

فارغ التحصیلان این رشته تحت عنوان طراح معماری داخلی زیر نظر مهندسین در شرکتهای دولتی و غیر دولتی مشغول به کار می شوند کارهای زیر را انجام دهند:

  • انجام طراحی معماری داخلی ، ترسیم نقشه های مربوط به فضاهای داخلی ساختمان
  • ترسیم نقشه های اجرایی مبلمان
  • رسم رنگی پرسپکتیو سرویس ها، پلکان و لوازم داخلی ساختمان و ماکت سازی آنها
  • توانایی ترسیم پلان دکوراسیون
  • توانایی ترسیم نقشه های شهرک و محوطه ساز

شرح مختصری از فعالیت های فارغ التحصیلان این رشته به شرح ذیل است:

  • تاسیس نمودن دفتر شخصی طراحی معماری داخلی و دکوراسیون
  • تاسیس شرکت ‌های مختلف مهندسی در زمینه طراحی معماری داخلی
  • اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی از وزارت راه، مسکن و شهرسازی
  • همکاری به عنوان طراح معمار داخلی در شرکت‌های خصوصی
  • طراحی معماری ساختمان ‌های مختلف به صورت پروژه‌ های شخصی
  • طراحی داخلی ساختمان های مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
  • طراحی نمای ساختمان‌های مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
  • نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی به صورت همکاری با دفاتر مختلف شرکت معماری داخلی
  • نظارت بر اجرای پروژه‌های شخصی

بازار کار رشته معماری داخلی:
  رشته ی معماری داخلی در حال حاضر جزو رشته های فوق العاده پردرآمد است. نکته ی قابل توجه آنکه برای کسب درآمد در این حوزه همواره نیازی به داشتن مدارک آکادمیک و دانشگاهی نیست زیرا چیزی که در این رشته بسیار حائز اهمیت است داشتن مهارت و تجربه ی کافی و همچنین آشنایی با فنون مختلف طراحی داخلی و سبک های طراحی است. به طور کلی می توان گفت که اگر فارغ التحصیلان دارای مهارت و توانمندی های لازم باشند می توانند درآمدهای خوبی را در این رشته به جیب بزنند. به همین علت برای موفقیت در بازار کار و درآمدزایی مربوط به این رشته توصیه  می ‌شود که دانشجویان علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، به طور همزمان یا بعد از اتمام تحصیلات، به یادگیری در زمینه ‌های مختلف از جمله بحث‌ های نرم‌ افزاری و هنرهای دیجیتال بپردازند و دانش خود را در این زمینه افزایش و ارتقاء دهند چرا که این مهارت‌ها برای اشتغال به کار در اکثر زمینه های موجود در بازار کار جزو الزامات محسوب می شود. نکهآنکه   برای فارغ التحصیلان معماری داخلی می‌توان بازار کار را در بازه‌ ای به وسعت اشتغال در یک دفتر فنی و مهندسی تا تاسیس شرکت‌های طراحی داخلی تعریف کرد. همچنین، دانش‌آموختگان این رشته می توانند در آزمون های استخدامی سازمان‌های مختلف شرکت کنند و در کنار آن، پروانه اشتغال به کار مهندسی را نیز کسب کنند. ولی تجربه نشان داده است که اکثر فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار خارج از چارچوب اداری مشغول به فعالیت هستند. 

لینک دریافت نسخه الکترونیکی کتاب های رشته معماری داخلی (کاردانش)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی